ویدیو: ساخت رزومه کاری حرفهای در یک روز
یک رزومه کاری حرفه ای شانس شما را برای پذیرش افزایش می دهد.
اگر رویای فعالیت در عرصه بین المللی دارید و مایل به آغاز زندگی تازهای هستید باید یک رزومه کاری شاخص داشته باشید. برای اشتغال در خارج از کشور باید قدمهای درست بردارید و رزومه نویسی یکی از آن قدمهای اساسی است. تردید دارم که سوال کنید که رزومه یعنی چه؟ بللکه سوال مهمتر این است که فرمت رزومه کاری چگونه باید باشد؟
در دورانی که اغلب از بیکاری و درآمد کم شکایت میکنند و حقوق دریافتی خود را بر مبنای دلار و یورو با سایرین مقایسه میکنند، برخی افراد موفق پیشنهادهای شغلی و سفارش پروژههای جدید را با ایمیل و تلفن و یا حتی پیام از لینکداین میگیرند.
در کنار استفاده از مشاورههای کاریابی خارجی و بینالمللی تردید نکنید که شبکه سازی در هر حرفه و تخصصی، یک مهارت است. برخی آن را جادوی روابط عمومی و ارتباطات میدانند. مهمترین ابزار شبکه سازی، داشتن یک رزومه حرفه ای است.
کارشناسان و حرفهای های باید بدانند که مهارت های بازار کار در جهان به روز شده است. اگر در فکر استخدام و اشتغال در یک شرکت یا موسسه تولیدی، خدماتی یا علمی هستید باید یک رزومه کاری خوب داشته باشید.
اگر مایل به کارآفرینی و راه اندازی یک کسب و کار در خارج از کشور هستید، اخذ ویزای توریستی یا پذیرش تحصیلی و یا حتی اخذ اقامت با سرمایه گذاری قدم های صحیحی نیستند. قبل از هر کاری حتما با یک کارشناس بیزینس کوچینگ مشورت کنید.
برای آشنایی با برخی چالشهای استخدام در موسسات خارجی، ویدیوی زیر را ببینید:
آنچه در این مقاله خواهید یافت:
چالش کاریابی
نکته بسیار مهم در مورد افرادی که در فرایندهای کاریابی بینالمللی قصد ورود به بازار کار خارج از کشور را دارند این است که رزومه شغلی تابلوی معرفی ویژگیها و قابلیتهای فنی آنها و مدرکی است که آنها را توصیف می کند. لذا باید از اشتباهات رایج در رزومه نویسی شغلی کارجویان آماتور پرهیز کنند تا در آزمون های استخدامی و رقابتهای شغلی پیشتاز باشند.
بسیاری از فارغ التحصیلان حتی با وجود داشتن نمرات خوب از دانشگاههای معتبر برای یافتن شغل در سطح بینالمللی دچار مشکل میشوند. به همین دلیل برای گرفتن پذیرش از دانشگاه های خارج از کشور و یا کاریابی در موسسات خارجی بخصوص در اروپا، آمریکا، کانادا و استرالیا موفق نیستند.
دانش آموختگان جویای کار نمیتوانند فقط با تکیه بر آموختههای علمی مسیر آینده خود را تعیین کنند به همین دلیل بسیاری با داشتن تحصیلات عالی به ناچار در مشاغل غیر مرتبط و بعضا بسیار پائین تر از سطح استعدادها و توانائیهای خود مشغول به کار شده اند.
از مشکلات اصلی کسانی که قصد ورود به بازار کار را دارند ناتوانی در پیدا کردن شغل مناسب نه به دلیل نداشتن قابلیتها و توانائیهای علمی و فردی بلکه بدلیل نداشتن تجربه در مواجهه با کارفرمایان و عدم موفقیت در مصاحبه های شغلی میباشد.
رزومه کاری بینالمللی: چرا و چگونه؟
- چرا برخی افراد و شرکتها بدون شرکت در مناقصات همیشه پروژههایی در دست انجام دارند؟
- چرا برخی دوستان و آشنایان و اطرافیان ما همیشه پیشنهادهای شغلی خوبی دارند؟
- چرا برخی موقعیتهای شغلی بین المللی با آگهی پر نمیشوند؟
- چرا برخی از افراد بنظر ما «همهجا آشنا دارند»؟
پاسخ همه این سوال ها «مهارت در شبکه سازی حرفه ای» است که بدون یک رزومه کاری حرفهای قابل دستیابی نیست. یک شبکه قدرتمند از ارتباطات تخصصی میتواند سرعت و کیفیت انجام کارها را افزایش دهد.
چرا رزومه مهم است؟
طبق مطالعه ای که توسط The Ladders (یک سرویس آنلاین استخدام و ارزیابی شغلی) انجام شده، استخدام کنندگان به طور متوسط شش ثانیه برای بررسی یک رزومه صرف می کنند.
مطالعات متعدد نشان داده ۴۰٪ از مدیران منابع انسانی، کمتر از یک دقیقه وقت خود را صرف بررسی یک رزومه می کنند.
در بالغ بر ۷۵٪ موارد، مدیران منابع انسانی، از مطالب یک رزومه غیرحرفه ای احساس کشف دروغ پیدا می کنند. بیش از ۸۰ درصد از کارفرمایان درج نشانی و مشخصات محل زندگی بجز آدرس ایمیل را غیرضروری می دانند.
اگر در فکر فعالیت در عرصه جهانی و مایل به آغاز زندگی تازهای هستید، باید بدانید که فعالیت بین المللی و درخواست استخدام در شرکت های چند ملیتی مراحل گوناگونی دارد. ولی این چالش ها به دلیل نظامهای متنوع اداری، دشواری هایی هم در این راه وجود دارد که با اطلاع از چند ترفند میتواند تسهیل شود.
حتی اگر مایل به کارآفرینی و راهاندازی یک کسب و کار در خارج از کشور هستید، صرفا اقدام برای اخذ ویزای توریستی یا پذیرش تحصیلی و یا حتی اخذ اقامت با سرمایهگذاری ممکن است قدم های صحیحی نباشند.
رزومه کاری فارسی یا انگلیسی؟
برای یک درخواست کار استاندارد باید رزومه خود را به زبان کشور مورد نظر یا حداقل به زبان انگلیسی آماده کنید. اطمینان حاصل کنید که رزومهتان به روز است تا بتواند مهارتهای عمومی و فرهنگی شما را نشان دهد. اینگونه کارفرما یا شرکت های واسطه استخدامی را با شخصیت کاری و حرفه ای شما آشنا کند. چون آنها نیاز دارند تا مشخصات شما را با نیازهای شرکت و موسسه مقصد تطابق دهند.
یک رزومه کاری حرفه ای شانس شما را برای پذیرش افزایش می دهد. مطالب این دوره آموزشی می تواند شما را برای ورود به بازار کار بین المللی توانمند کند. شما باید با تکیه بر توانایی علمی و مهارتی خود، مسیر شغلی بهینه را پیدا کرده و وارد بازار کار جهانی شوید.