عنوان شغلی در رزومه
یکی از دلایلی که خیلی از کارشناسان ایرانی در بدست آوردن موقعیت های بین المللی توی موسسات جهانی یا حتی توی شرکت های داخلی دچار مشکل می شوند، عدم احراز صداقت اون هاست.
این به این معنی نیست که افراد دروغ میگن، بلکه عناوینی رو برای خودشون انتخاب میکنن، چیزهایی در رزومه خودشون میگن، یا در مصاحبه یک عبارتی رو در مورد خودشون میگن به کار می برند که اساساً صداقت این فرد رو میره زیر سوال. مثلاً یک فردی است که در یک حوزه حدود چهار یا پنج شش ساله که کار میکنه بعد میاد در مصاحبه خودش میگه من من پروفیشینال هستم در این حوزه، یا اینکه در رزومه خودش مینویسه I am a senior expert on something دقت داشته باشیم که اگر ما برای خودمون با توجه به خودش مینویسه که تخصصی که داریم حوزه فنی که هستیم و سابقه ای که داریم عنوانی که برای خودمون انتخاب می کنی، این عنوان با اون سوابق به نوعی تطبیق بکنه که اون فردی که ما رو داره ارزیابی میکنه، این براش سوء تفاهم پیش نیاد که این همین الان وقتی که وارد فضای کاری نشده داره در مورد خودش اغراق میکنه، و عدم صداقت به خرج میده، و اگر بیاد در مجموعه من، شرکت یا نهاد و سازمان من قرار بگیره این چقدر می تواند اخلاق حرفه ای را رعایت بکنه و صداقت اداری و سازمانی رو داشته باشه.
خب ممکنه این سوال پیش بیاد که پس من کی به خودم بگم اکسپرت هستم، کی باید بگم اسپشیالیست هستم، کی باید بگم من یک پروفشنال هستم. این نکته رو دقت کنید که وقتی ما هم با یک تحصیلات تخصصی داریم از دانشگاه که فارغ التحصیل می شیم، با داشتن اون مدرک، کوآلی فیکیشن گواهی هایی که احتمالاً ما دریافت می کنیم، می تونیم به خودمون عنوان اکسپرت رو اطلاق بکنیم یعنی می تونیم در رزومه مون یا در عبارت هایی که برای خودمون به کار می بریم روی کارت ویزیت یا حتی در مصاحبه های استخدامی می تونیم بگیم ما اکسپرت هستم در این حوزه. وقتی که شما اکسپرت هستید یکی اینکه اطلاعات عمومی و تخصصی در یک حوزه ای رو مقداری دارید.
اما وقتی که میخواهید بگید که من در یک حوزه متخصص هستم و اسپشیالیست هستم، حتماً باید دقت بکنید که در اون حوزه باید یک مقداری عمیق تر شده باشید، یعنی از سطوح عمومی اون حوزه تخصصی باید یک مقداری اطلاعات بیشتر و حوزه های در واقع تخصصی دیگری رو انتخاب بکنید. مثلاً در نظر بگیرید که یک مدرک تحصیلی دارید، خب شما می تونید بگید من کارشناس مثلاً آی تی هستم، من کارشناس نرم افزار کامپیوتر یا نرم افزار یا سخت افزار هستم. در رزومه انگلیسی تون می تونی بگید که مثلاً ” آی ام اکسپرت آی تی اُر هارد ور اُر سافت ور” یا هرچی که می خواهید بگید.
عمومی می تونید این رو عنوان اکسپرت رو به خودتون اطلاق بکنید، اما هیچ وقت که در این سطح عمومی هستید به خودتون عنوان اسپشیالیست رو اطلاق نکنید. چون وقتی شما می تونید بگید من اسپشیالیست هستم که شما در حوزه آی تی یک بدنه تخصصی، یک نیچ تخصصی رو انتخاب کرده باشید. بگید مثلاً من رفتم در حوزه وب و بعد تازه یه مقداری هم عمیق تر من رفتم مثلاً کار بَکِند انجام دادم و اونجا هستش که شما می تونید به خودتون بگید بله من متخصص آی تی هستم و ضمناً در حوزه وب و در حوزه مثلاً بَکِند هم تخصص دارم. اما در حوزه پروفشینالیزم و در حوزه حرفه ای گری وقتی داریم صحبت میکنیم به چند تا نکته باید دقت کرد.
یک نکته این است که حرفه ای بودن و ورود به باشگاه حرفه ای ها و حرفه ای گری مقداری مستلزم تجربه و زمانِ. یعنی اگر ما چند سال دوران تحصیلمون که مدرک مثلاً آی تی رو گرفتیم در همون مثال، اومدیم در یک حوزه ای شروع به کار کردیم. یک سال در یک شرکت ما ممکنه یک یا دو سال و حتی یک استارت آپی داشتیم که موفق نبوده، یا یک استارت آپی رو اومدیم شروع کردیم، موفق بوده؛ با یک تیمی یک کاری رو انجام دادیم که اتفاقاً، اثرات بسیار خوبی هم داشته.
مجموعه اینها اگر شده چهار، پنج، شش سال من به شدت توصیه میکنم از به کار بردن عبارت پروفیشیسنال خودداری بکنید. چون ما وقتی می تونیم در مورد فردی عبارت پروفیشینال رو به کار ببریم که این فرد چیزی حدود پنج، شیش، هفت سال در همون حوزۀ اکسپرتیز خودش تجربه داشته باشه، یعنی وقتی که شما از دانشگاه آمدید بیرون، یک حوزه تخصصی رو انتخاب کردین و اونجا به عنوان اسپشیالیست، به عنوان یک متخصص مشغول به کار شُدید.
وقتی که پنج، شیش، هفت سال توی این حوزه کار کردید،یعنی مجموعه تجربیات شما در دوره عمومی و در حوزه تخصصی خودتون بین نزدیک نه یا ده سال نزدیک شد، بعد حالا میشه یه جورایی عبارت پروفشینال رو به کار برد. الان البته یه چن تا ملاحظه و نکته ظریف داره که به اون هم باید حتماً دقت کرد. فرض کنیم شما در یه حوزه تحصیل کرد هاید چاهار، پنج سال دوران تحصیلتون طول کشیده و حالا به اضافه منهای یکی دو سال، بعد چاهار پنج سال هم در اون حوزه فعالیت داشتید، کار تخصصی انجام دادید و اومدید در یک فضایی که میشود عنوان حرفه ای رو براش به کار برد.
اما یک نکته ای رو دقت بکنید و اون خطایی که متاسفانه بسیار زیاد دیده میشه، به کار بردن عنوان سینیور هستش. یعنی یه کسی وارد یه حوزه ای میشه، فکر میکنه وقتی که اومده مثلاً از مدرک تحصیلی کارشناسی به کارشناسی ارشد ارتقاء پیدا کرده، یا مثلاً توی شرکتش داشته یه کاری انجام می داده، رفته سرپرست شده، عضو هیئت مدیره شده یا مدیر عامل شرکت شده؛ فکر میکنه وقتی جایگاه کاری یا جایگاه حقوقی و شاید اجتماعیش تغییر پیدا کرده، این به خودش اجازه میده از عنوان سینیور برای خودش استفاده کنه.
در حوزه تخصصی وقتی که شما عبارت سینیور رو دارید به کار می برید یعنی اینکه باید شما مدتی که معمولاً میگن چیزی حداقل پنج یا هفت سال باید در اون حوزه سابقه کاری داشته باشه. این رو دقت بکنید وقتی شما عبارت سینیور اکسپرت رو میزارید در تایتل خودتون یا در روی کارت ویزیت خودتون، یا در مصاحبتون به کار می برید و کسی که اون موسسه بین المللی یا حتی شرکت داخلی که می خواهد شما رو استخدام بکنه نگاه میکنه میبینه شما چهار، پنج سال بیشتر تخصص یا سابقۀ فعالیت حرفه ای در این حوزه ندارید و خودتون دارید به خودتون اطلاق سینیور می کنید؛ این ممکنه براش برداشت عدم صداقت یا اینکه اساساً ایشون ظاهراً این حوزه تخصصی رو نمیشناسه.
ما اگر الان بخوایم مثال بزنیم در بحث آی تی، شما اکسپرت می توانید باشید. اسپشیالیست می توانید باشید. در حوزه وب و بَکِند شما می توانید حتی چند سال کار کرده باشید. وارد باشگاه حرفه ای ها در حوزه مثلاً گیم شده باشید. اما وقتی که با سه، چهار، پنج سال تجربه و سابقه برای خودتون عنوان سنیور اکسپرت، سنیور اسپشیالیست به کار می برید؛ برای من که در یک موسسه مثلاً بیرون از ایران یا حتی یک شرکت آی تی در داخل ایران. من میگم مگه عمر اساساً این صنعت و این تخصص در این کشور چقدره؟ آیا شما مثلاً سابقه فعالیت در EA دارید؟ مثلاً در یک موسسه سال ها در این حوزه تخصصی تون کار کردید که به خودتون عنوان سینیور اسپسوشیالیست دارید اطلاق می کنید.
لذا ممکن است من مجموعاً علی رغم داشتن تخصص و همه کوآلی فیکیشن هایی که شما دارید و به جاب دیسکریپشن شکنی هم که من الان می خوام من استخدام بکنم تمام این تطبیق ها وجود داشته باشه. اما در صداقت شما، در صلاحیت شما، در شناخت از فضا تخصصی تون تردید بکنم و به راحتی رزومه شما رو کنار بزارم و شانستون رو در رقابت از دست بدید و وقتی که شما توی این فضا به خودتون عنوان سینیور پروفیشینال دارید اطلاق می کنید، این مفهومش این است که چیزی حدود حداقل ۱۵ سال در این حوزه سابقه فعالیت دارید. و اگر کمتر از ده ۱۵ سال در این حوزه سابقه فعالیت دارید من به شدت توصیه می کنم از به کار بردن عنوان سینیور در رزومه خودتون یا روی کارت ویزیت خودتون، روی وب سایت تون و روی عناوینی که به خودتون اطلاق می کنید حتماً خودداری کنید.
hey
for me it was a game changer when I found Rockwall and started investing with them
my passive income started to grow much faster than before. I’m really happy with me results and I’m so excited, because I know my passive income will increase every day (by contrast to fixed salary)
wish you the best man. good luck!
شرح شغل و گذشته شغلی، میتواند تصویری از آینده شما و دستاوردهایی که برای موسسه بعدی خود خواهید داشت را در اختیار کارفرمای آینده تان قرار دهد و به او کمک کند برای استخدام شما چه تصمیمی بگیرد.
There is an amazing promotion for your team. amfazel.com
thank you so much for your kind words
we would suggest that you visit this page:
https://www.amfazel.com/category/ویدیوهای-آموزشی/
جالب بود
سپاس
مطالب مفیدی دارید اقای دکتر، موفق و پیروز باشید
سپاس از لطف شما
سلام اقای دکتر
من خودم هم می تونم تبدیل به یک لژیونر بشم؟ چه کار باید انجام بدم؟
در مورد ویژگیهای لژیونرها این ویدیو را ببینید:
https://www.instagram.com/tv/BpZtUnWleJj/