Englishکوچینگ

ارائه دکتر فاضل در هفته کوچینگ

به عنوان یک مربی (Coach) دکتر فاضل همیشه این دغدغه را داشته که ورود حرفه‌ای به عرصه‌های بین المللی را برای علاقه‌ مندان تسهیل کند.

دکتر اصغر محمدی فاضل عضو فدراسیون جهانی کوچینگ (ICF)، دارای سوابق تحصیلی متعدد از کاردانی تا دکتری در دانشگاه‌های مختلف داخلی و خارجی است. دکتر فاضل با بیش از ۱۵ سال تجربه در ارائه مشاوره‌های تخصصی و مسئولیت‌‌های اجرایی به طیف وسیعی از سازمان‌های بخش خصوصی و دولتی ایرانی و بین‌المللی مشغول به ارائه خدمات بوده است.

آنچه در مورد کوچینگ باید بدانیم!

کوچینگ چیست؟ کوچینگ (coahing) که برخی از آن با مربی‌گری یاد می‌کنند، مراجع را قادر می‌سازد تا توانایی‌های خود را شناخته و در موقع مناسب از آن استفاده کند. مشاوره و مربی‌گری و منتورینگ شباهت‌های زیادی دارند. چون همه این خدمات در قبال پرداخت هزینه (در صورت دریافت خدمات حرفه‌ای) انجام می‌شوند.  به همین دلیل گاهی افراد این ‌ها را با یک مفهوم مشترک تعریف می‌کنند.

کوچینگ چیست؟
 کوچینگ یک فرایند است که مراجع را قادر می‌سازد پایبندی به اهداف خود را تقویت کند

مزایای کوچینگ چیست؟

  • کشف و فهرست نیازها، انگیزه‌ها، خواسته‌ها و مهارت‌ها برای کمک به فرد در ایجاد یک تغییر پایدار.
  • پرسش کردن برای کشف فرآیندهای فکری شخصی و شناسایی راه حل‌ها و اقدامات مورد انتظار برای دستیابی به یک رویکرد عملیاتی.
  • هم فکری با مراجع در تنظیم اهداف و ارزیابی پیشرفت این اهداف.
  • مشاهده، گوش دادن و سوال کردن از مراجع برای استخراج لایه‌های ذهنی و آرزوهای سرکوب شده یا اهداف فراموش شده مراجع.
  • خلاقیت در استفاده از ابزارهای ارتباط دوطرفه و تکنیک‌هایی که موجب تسهیل فرایند تغییر در شرایط کاری و زندگی مراجع شود.
  • تشویق به رشد شخصی و ایجاد تغییر در رویکرد و رفتار مراجع.
  • حفظ اسرار شخصی و کاری و خودداری از قضاوت و احترام به نظرات، سبک زندگی و آرمان‌های مراجع.
  • تلاش برای توسعه شایستگی‌های فردی و کاهش وابستگی‌هایی که برای مراجع ارزش افزوده ایجاد نمی‌کنند.
  • ارزیابی نتایج فرایند، با استفاده از سنجش‌های عینی به هر شکل ممکن برای اطمینان از موفقیت‌آمیز بودن فرایند در دستیابی به اهداف شخص مراجع.
  • تشویق به بهبود مستمر صلاحیت‌ها و هم‌افزایی برای رسیدن به اهداف مراجع.
  • استفاده از مهارت و تجربه افراد واجد صلاحیت در زمینه‌هایی که مراجع به بهبود مهارت نیاز دارد.
  • مدیریت ارتباط با مراجع و حصول اطمینان از اینکه مراجع سطح مناسب خدمات مورد نیاز را دریافت می‌کند.
  • اطمینان از تدوین صحیح نقشه راه به نحوی که برنامه‌های مراجع نه خیلی کوتاه باشد و نه خیلی طولانی.

در فهرست بالا فقط به برخی از مزایای کوچینگ اشاره شد. موضوع مهم در انواع کوچینگ این است که این خدمات وسیله‌ای برای تحلیل، بازتاب و اقدام است. در نهایت خود مراجع است که قادر به تغییر و بهبود شرایط زندگی یا کار خود خواهد بود.

فرایند کوچینگ چیست؟

به عبارت دیگر کوچینگ (Coaching) یک فرایند است که مراجع را قادر می‌سازد پایبندی به اهداف خود را تقویت کند. تا در نتیجه منجر به بهبود شرایط شود. به همین دلیل است که یک کوچ (مربی) برای موفقیت در کار خود نیاز زیادی به دانش تخصصی فرد مراجع ندارد. بلکه باید با درک فرایندها، سبک و تکنیک‌های مناسب برای رشد و توسعه و تغییر را در اختیار مراجع قرار دهد.

دیوید کلاترباک نویسنده کتاب مربیان و مدیران (۱۹۹۹) معتقد است: یک مربی (کوچ) بهتراست خارج از حوزه تخصصی مراجع خود باشد. تا در مسیر کمک و راهنمایی خود، دجار پدیده انتقال دانش، نحوه انجام یک کار و یا شیوه تفکرخاص نشود. این ایراد به ویژه در نگاه سنتی به مربیان نیز وجود دارد. برخی انتظار دارند کوچ باید خبره رشته خودشان باشد.

کوچینگ چیست
کوچینگ و منتورینگ

به همین دلیل است که در رشته‌های ورزشی زیاد دیده می‌شوند افراد موفق و حتی قهرمانانی که با داشتن تخصص حرفه‌ای در یک رشته ورزشی وارد حرفه مربیگری می‌شوند. ولی پس از مدتی نتایج مطلوبی به دست نمی‌آورند.

یک مراجع باید دقت کند که انتخاب کوچ باید برای هدایت او باشد. تا در مسیرتغییر و توسعه توسط یک فرد با تجربه بتواند دریچه‌های دانش، تجربه و فرصت های جدید را برای خود باز کند.

در مقاله تفاوت کوچینگ و مشاوره سعی کرده‌ام این تفاوت را شرح دهم. البته قبل از آن شما باید درک درستی از مفهوم کوچینگ داشته باشید. در ویدیوی کوچینگ چیست؟ به این موضوع پرداخته‌ام.

آنچه در مورد کوچینگ سازمانی باید بدانید

دکتر فاضل کیست؟

سوابق دکتر فاضل شامل مشاوره مدیریت راهبردی، کارشناس ارشد توسعه پایدار، ریاست دانشکده محیط زیست، عضوهیات رئیسه IPBES در بن آلمان، عضو شورای راهبردی کالج AIC اتریش، مشاور ارشد مرکز جهانی پایش در کمبریج، انگلستان و نیز تدریس دوره‌های توانمندسازی برای موسسات بین‌المللی در پنج قاره جهان بوده است.

تجربه مدیریت حرفه‌ای، تدوین پروژه های بین المللی و یافتن منابع مالی و سرمایه گذار در بسیاری از پروژه های بزرگ موفق برای بخش خصوصی، سازمان های دولتی و آژانس های سازمان ملل متحد، توانایی های دکتر فاضل را در تجزیه و تحلیل مسائل پیچیده، توسعه راه‌ حل‌های نوآورانه و ایجاد رویکردهای مبتنی بر توافق طرفین و مذاکرات و معاهدات بین المللی، توسعه داده است.

اصغر محمدی فاضل
دکتر اصغر محمدی فاضل

همچنین مهارت در اجرا و شرکت در مناقصه‌های خارجی، ریاست جلسات بزرگ، مشاوره، آموزش، مربی‌گری و دستیابی به اهداف بازاریابی، باعث ارتقای توانایی شخصی دکتر فاضل در برقراری ارتباط با ذی‌ نفعان یک مذاکره برای رسیدن به بالاترین سطح توافق با استانداردهای یکپارچگی و حرفه‌ای شده است.

اگرچه با تجربه مدیریت و تدریس در دانشگاه‌های مختلف داخلی و خارجی، بیشترین تمرکز دکتر فاضل بر روی کوچینگ جوانان بوده، اما به عنوان یک مربی (Coach) دکتر فاضل همیشه این دغدغه را داشته که ورود حرفه‌ای به عرصه‌های بین‌المللی را برای علاقه‌‌مندان تسهیل کند. مهارتی که در دانشگاه یا خانواده کمتر به آن پرداخته شده است.

نمایش بیشتر

پشتیبانی محتوا

نام نویسندگان یا ارائه‌کنندگان مقالات، مطالب و ویدیوهایی که توسط این کاربر منتشر می‌شود، بالای همین صفحه و زیر عنوان اصلی مقاله درج شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا