آنچه در این مقاله خواهید یافت:
آنچه در مورد کوچینگ باید بدانیم!
کوچینگ چیست؟ کوچینگ (coahing) که برخی از آن با مربیگری یاد میکنند، مراجع را قادر میسازد تا تواناییهای خود را شناخته و در موقع مناسب از آن استفاده کند. مشاوره و مربیگری و منتورینگ شباهتهای زیادی دارند. چون همه این خدمات در قبال پرداخت هزینه (در صورت دریافت خدمات حرفهای) انجام میشوند. به همین دلیل گاهی افراد این ها را با یک مفهوم مشترک تعریف میکنند.
مزایای کوچینگ چیست؟
- کشف و فهرست نیازها، انگیزه ها، خواسته ها و مهارت ها برای کمک به فرد در ایجاد یک تغییر پایدار.
- پرسش کردن برای کشف فرآیندهای فکری شخصی و شناسایی راه حل ها و اقدامات مورد انتظار برای دستیابی به یک رویکرد عملیاتی.
- هم فکری با مراجع در تنظیم اهداف و ارزیابی پیشرفت این اهداف.
- مشاهده، گوش دادن و سوال کردن از مراجع برای استخراج لایه های ذهنی و آرزوهای سرکوب شده یا اهداف فراموش شده مراجع.
- خلاقیت در استفاده از ابزارهای ارتباط دوطرفه و تکنیک هایی که موجب تسهیل فرایند تغییر در شرایط کاری و زندگی مراجع شود.
- تشویق به رشد شخصی و ایجاد تغییر در رویکرد و رفتار مراجع.
- حفظ اسرار شخصی و کاری و خودداری از قضاوت و احترام به نظرات، سبک زندگی و آرمان های مراجع.
- تلاش برای توسعه شایستگی های فردی و کاهش وابستگی هایی که برای مراجع ارزش افزوده ایجاد نمی کنند.
- ارزیابی نتایج فرایند، با استفاده از سنجش های عینی به هر شکل ممکن برای اطمینان از موفقیت آمیز بودن فرایند در دستیابی به اهداف شخص مراجع.
- تشویق به بهبود مستمر صلاحیت ها و هم افزایی برای رسیدن به اهداف مراجع.
- استفاده از مهارت و تجربه افراد واجد صلاحیت در زمینه هایی که مراجع به بهبود مهارت نیاز دارد.
- مدیریت ارتباط با مراجع و حصول اطمینان از اینکه مراجع سطح مناسب خدمات مورد نیاز را دریافت می کند.
- اطمینان از تدوین صحیح نقشه راه به نحوی که برنامه های مراجع نه خیلی کوتاه باشد و نه خیلی طولانی.
در فهرست بالا فقط به برخی از مزایای کوچینگ اشاره شد. موضوع مهم در انواع کوچینگ این است که این خدمات وسیلهای برای تحلیل، بازتاب و اقدام است. در نهایت خود مراجع است که قادر به تغییر و بهبود شرایط زندگی یا کار خود خواهد بود.
فرایند کوچینگ چیست؟
به عبارت دیگر کوچینگ (Coaching) یک فرایند است که مراجع را قادر میسازد پایبندی به اهداف خود را تقویت کند. تا در نتیجه منجر به بهبود شرایط شود. به همین دلیل است که یک کوچ (مربی) برای موفقیت در کار خود نیاز زیادی به دانش تخصصی فرد مراجع ندارد. بلکه باید با درک فرایندها، سبک و تکنیکهای مناسب برای رشد و توسعه و تغییر را در اختیار مراجع قرار دهد.
دیوید کلاترباک نویسنده کتاب مربیان و مدیران (۱۹۹۹) معتقد است: یک مربی (کوچ) بهتراست خارج از حوزه تخصصی مراجع خود باشد. تا در مسیر کمک و راهنمایی خود، دجار پدیده انتقال دانش، نحوه انجام یک کار و یا شیوه تفکرخاص نشود. این ایراد به ویژه در نگاه سنتی به مربیان نیز وجود دارد. برخی انتظار دارند کوچ باید خبره رشته خودشان باشد.
به همین دلیل است که در رشته های ورزشی زیاد دیده می شوند افراد موفق و حتی قهرمانانی که با داشتن تخصص حرفه ای در یک رشته ورزشی وارد حرفه مربیگری می شوند. ولی پس از مدتی نتایج مطلوبی به دست نمی آورند.
یک مراجع باید دقت کند که انتخاب کوچ باید برای هدایت او باشد. تا در مسیرتغییر و توسعه توسط یک فرد با تجربه بتواند دریچه های دانش، تجربه و فرصت های جدید را برای خود باز کند.
زین عابدین مالک کیست؟
Zain Ul Abiddin Malik | Co-Founder & CEO | Bee Brighter | Islamabad, Pakistan | Freelancing 101: How To Earn On The Side. |
Learn exactly how to attract clients by focusing on “revenue generating activities”, how to double your close-rate by asking your prospects simple questions instead of pitching and how to leverage retainers by solving ongoing problems so you can earn a full-time living as a consultant or freelancer.
Zain Ul Abiddin Malik
Co-Founder & CEO of Bee Brighter. Pakistan’s Largest Community platform. Marketing Consultant. A Visionary, Speaker & Digital Marketer who believes that Learning has no age, it has no boundaries. You are your only obstacle between you and success. Nominated as LCU’s 20 under 20 in 2018 and a pioneer in Lifestyle and fitness digitalization in Pakistan,.